KAJ NAM ŠEPETAJO SANJE

Sanjamo ne samo ko spimo, ampak tudi v budnem stanju zavesti. Prava kombinacija alfa in delta valov nas držijo v stanju, ko lahko ostanemo v svojem svetu doživljanja. Dnevni “sanjalci” smo prisotni ves čas in bedimo nad dogajanjem okoli sebe in se povezujemo z svojim čutenjem.  Čuječnost na nudi moč, da imamo svoje srčne želje ves čas pred očmi in lahko tekom dneva spremenimo potek dogodkov na svoj način, ki je v najvišje dobro vseh vpletenih. Nočne sanje nas postavijo bolj v vlogo opazovalca ali večkrat prinašajo občutek strahu ali nemoči. Izjema so lucidne sanje. Pri dnevnem sanjalcu je polno vere, srčne volje in zaupanja v najboljšo možno odvijanje situacij.

Ne sanjamo vsi, a kljub temu se odvijajo procesi v spanju ali tekom dneva. Najboljši meditativni spanec lepote in preklopa počutja je tekom dneva.

Preroške sanje nam ponujajo uvid v zapletene situacije ali potek dogodkov v prihodnosti, kot slike, simboli, zvoki, spomini ali moč občutkov. Zgodba kot spomin se nam ponavlja v drugačni verziji z namenom, da odstranimo tančice strahu in spremenimo svojo energijo v nevtralni občutek v telesu. Če so sanje neprijetne nam sporočajo signale kot opozorilo in smo bolj zavestno pozorni nad svojimi koraki.

Čiščenje preteklosti preko nočnega snu je za marsikoga zelo zdravilno in olajšanje. Vsi neprijetni dogodki tekom dneva so povezani z našo preteklostjo, četudi na nezavednem. Veliko lažje nam je v snu obiskati pretekle boleče spomine, kraje, osebe in dogodke, da izravnamo ujeto energijo. To se zgodi samo po sebi  v povezavi s procesom trenutnega našega življenja. Ko nas nekaj muči ali se nas loteva težava, utegnemo sanjati o tem, pa čeprav smo v budnem stanju že na to pozabili. Notranji procesi tečejo in takrat se počutimo malo bolj utrujeni ali razdraženi.

Sporočilo na vprašanje, ki ga tiste dni premlevamo se nam pokaže v zelo kratkem času. Potrebna je 1000% pozornost na signale, ki se odvijajo zunaj nas ali notranji uvid in občutek ter notranja umirjenost. Vedno dobimo sporočilo na naš razumljiv način.

Doživljanje in preskok v zavest, ki jo živimo v drugih svetovih in dimenzijah istočasno. Naša zavest je brezmejna in hkrati naš privilegij potovanja in raziskovanja večdimenzionalnih svetov in sebe. V nočnem snu se družimo z svojimi ljubljenimi, ki niso več fizično tu, hodimo v starodavne templje k svojimi mojstri, se pogovarjamo s svojimi duhovnimi učitelji, letimo po vesolju in obiskujemo svoj „pravljični“ svet/planet od koder prihajamo. Torej se družimo z svojo različico sebe kot zavesti, ki nam pokaže kaj še obstaja in kaj vse zmoremo. Energije se pretakajo ves čas in utrip srca nas ves čas povezuje kot celoto. Zato pravijo, da nikoli nismo sami.

Ponavljajoče sanje nas rotijo, da spregledamo in se umirimo. S ptičje perspektive se poglobimo vase ali na ponavljajočo situacije. Ko se nam pojavlja neprestano ista žival, lahko preko njenih lastnosti raziščemo kaj potrebujemo tisti trenutek. Marsikdaj nas sanje prosijo, da si globoko v sebi oprostimo, se sprejemamo in se ljubimo.

Potovanje in druženje z svojimi ljubljenimi osebami je vsekakor zelo lepa izkušnja. Malo bolj močna izkušnja je povezava iz podzavesti z neljubimi osebami, ki so naši veliki pokazatelji prisotnosti toksične energije in ne zaključkov iz preteklosti, ki je namen razrešitve.

Ko smo v konfliktu z nekom lahko v sanjah ali meditaciji podoživimo pretekle situacije z njim. Kar nam kot opazovalcu osvetli prisotnost čustev, vpliv misli in nepravilno delovanje do osebe, ki je vzrok so ustvarjenemu odnosu. Spoznamo novo osebo, ki nam je všeč in se nam v sanjah pojavi zgodba  pretekle ljubezni ali poznanstva.

Sanje, ki nas svarijo in imamo pri tem neprijeten občutek. Ponavadi gre bolj za nočne more ali pa se zbudimo prepoteni. Spremlja nas čuden občutek ali občutek, da se je nekaj močnega zgodilo. Dnevi za tem so nepovezani in se odvijajo popolnoma drugače kot smo si zamislili. Takrat je nujna velika mera potrpežljivosti in negovanja samega sebe, kajti čez telo se je odvil zelo naporen proces razrešitve ali zaključitve spomina iz podzavesti.

Lucidne sanje ali ko sanjaš veš da sanjaš. Sposobnost biti v lucidnih sanjah in opazovati, kako tvoj um ustvarja popolnoma živo simulacijo, je tako razburljivo in neverjetno. Tu imamo sposobnost vodit sanje in jih spreminjat z namenom, da spomini na nezavednem postanejo brez čustvenega naboja. Lahko se zgodi samo po sebi ali pa se v sanjah začnemo prebujati in spremljati potek. Z urjenjem spretnosti v sanjah bomo izboljšali svoje sposobnosti v resničnem življenju. Saj vemo, da veliko uspešnih ljudi uporablja lucidne sanje kot vizualizacijo svojega uspeha.

Najlažje je, da se vsakič, ko se zbudimo iz običajnih sanj, nekaj časa porabimo za prepoznavanje tako imenovanih sanjskih slik in vsega, kar je bilo nenavadno ali neverjetno in se je razlikovalo od običajnega življenja. Nato se poskušamo vrniti v spanec, si predstavljamo, kako vstopamo v te iste sanje. V mislih si ponavljamo namero: »ko bom naslednjič sanjal-a, se bom spomnil-a prepoznati, da sanjam ali vstopam v sanje.« Namera nas popelje v globine, kjer z zavestjo spremljamo.

Pomen in razlaga sanj nam lahko pomagajo v našem budnem življenju. In lahko bi rekli, da je naše resnično življenje ponoči, ko je naša zavest večdimenzionalna in svobodna. Čez dan živimo realnost z fizičnega vidika in preizkušanja naših sposobnosti in aktivacije darov iz sanj v trodimenzionalnem svetu. In postajamo vedno boljša verzija sebe. Lahko si pomagamo z vpogledom v sanjsko knjigo ali jasnovidnega terapevta. Kajti vsak simbol različnim osebam predstavlja drugačno sporočilo in namig.

Sanje ali meditacija je super pripomoček, da predelamo dnevne vtise ali notranje procese. Ko telo počiva se samo regenerira ali zdravi. Energijsko telo se uravnovesi in postanemo samo budni opazovalci svojega življenja.

Za kakršnokoli svetovanje ali razlago sanj smo vam na voljo majavovk.si.

Z ljubeznijo in svetlobo, Maja